INLOGGEN
«»

ANDER

ANDER.

Ik ken maar heel weinig mensen,
Die ik naar de andere wereld zou wensen;
Voor zo iemand valt dan 't doek,
Dat is wel even andere koek,
Maar niettemin, ik ken ze.

Het schilderij ging onder de hamer,
De veilingmeester was een Surinamer;
Z'n andere ik was heel schrander
Ook al was hij een plattelander;
Als veilingmeester werd hij steeds bekwamer.

Hij kon zwemmen als geen ander,
Zeg maar, als een grote salamander.
Anderen konden alleen maar verliezen,
Ze konden er niet eens voor kiezen;
Troost zoeken konden ze bij elkander.

De een of andere gauwdief stal mijn fiets;
Buiten de benenwagen heb ik anders niets,
Dus moet ik voortaan maar gaan lopen
En anders maar stilletjes hopen
Op vervoer van iemand anders, op de biets.

De broertjes waren anders allebei,
De ene was vijandig, de andere gastvrij;
Ze waren elkanders tegenpolen,
Dat gaven ze ook toe; onverholen,
Ze waren anders dan anders, maar dit terzij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cock van den Berg
Actief sinds: 29-10-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ANDER’ van Cock van den Berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.