BOMMELZOLDER

Han Messie

In de kamers heerst knusse beslotenheid.
Tafels en kasten zijn vol verhalen.
die met boek of schilderij vertalen,
wat gebeurde bij sprookjestijd.

Tom Poes' en heer Ollies voortdurende strijd
tegen dreigende einder, spokende dalen
om gevierde afloop te behalen,
wenken een ieder, tot blije huivering bereid.

Door dit huis zwerven gedachten en handen
van Bommelsteins trouwe bediend Joost,
speuren over alle vloeren en wanden.

De huisknecht, die hier zijn bekwaamheid loost
als langs het geestenrijk zwevende randen,
arbeidt, bewaakt en geleid onverpoosd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De Bommelzolder is een museum in Zoetermeer, dat boeken en afbeeldingen van Marten Toonders scheppingen bewaart.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BOMMELZOLDER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.