INLOGGEN
«»

hollands glorie

het zuiden van frankrijk
wordt zonniger dan zonnig
wanneer in moulin saint-martial
greet als hollands glorie
haar arena neemt

des arcades kraai
zingt voor volk en vaderland
in het geheugen wakker
van en uit de hemel
de sterren van weleer

johnny's jordaan
als brandend zand
hartstochtelijk bezongen
vindt gevleugeld een vervolg
in de duiven op de dam

gejurkt in nederlands oranje
bedekt zij uitdagend zedig
haar kanten witte broekje
terwijl zie zwierend en zwaaiend
uit volle borst haar tonen zingt

met moppen van formaat
die ooit niet tailleur misstonden
luchtig zij vrolijk ondeugend
de avond en het gemoed
met humor van de straat

als onvermijdelijk toch
de nacht het einde kondigt
van een avondje gezelligheid
is er van blonde greet
nog een laatste rondje

bedankt lieve mensen
bedankt voor dit even
bedankt lieve mensen
bedankt dat ik hier mocht staan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

geschreven ter gelegenheid van een vrolijke hollandse avond | 10 juni 2016, moulin saint-martial, frankrijk Auteursrechten
Op dit gedicht ‘hollands glorie’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.