INLOGGEN
«»

De geur van bier en de klank van de mandoline

 ik zit hier in de kroeg
 die geurt naar vers getapt bier
 en rook
 ik wenk naar één van de vier
 meisjes van plezier die de mensen bedienen
 want ik heb dorst
 en de nar die speelt
 de klank van de mandoline

 ’s avonds laat, heen-en-weer lopend
 richting huis door de steeg
 die geurt naar bier en rook, ik hopend
 dat mijn vrouw niet op wacht staat
 en dat zij gewoon slaapt
 ik zet me thuis aan de tafel vol met kringen
 bijna-vallend in slaap en ik hoor nog steeds die nar
 die speelt de klank van de mandoline

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nathan Schorer
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Zomaar een leuk(?) tekstje, geprobeerd er een middeleeuws tekstje van te maken. tevens eerste tekst dit jaar, omdat het nieuwjaar is een vrolijk tekstje, Gelukkig nieuwjaar. tekst (en muziek): Nathan Schorer ©2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De geur van bier en de klank van de mandoline’ van Nathan Schorer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.