herinneringen

Marill Meijs

 herinneringen
 er zijn van die dingen
 zie je of ruik je iets
 plots zo uit het niets
 heb je herinneringen

 gisteren zong iemand een rijmpje
 over Jantje zag eens pruimen hangen
 kwam er in me, een verlangen
 naar vervlogen tijden

 een aapje op een stokje
 achter moeders keukendeur
 met een gaatje in zijn rokje
 daar stak zijn staartje deur

 ach nu komen er meer naar boven
 wat is het geheugen toch groot
 fijn dat ik weer even genoot

 het is wat met die dingen
 zoals herinneringen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘herinneringen’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.