Vergeten en vergeven

Door: Gertjan van der Kraan

Vergeten en vergeven

Het begint bij een respectvol leven
En dat is eigenlijk toegeven
Dat we moeite hebben met vergeven
En dit gegeven is verweven
Met het ontvangen en geven,
In ons persoonlijk leven,
Van emoties, die blijven kleven.
Vrijheid houdt dus op als ons streven
Niet is; te vergeten en te vergeven.
En dat is best moeilijk in ons aller leven.
Vrede is dus niet langer beven
Omdat je een mening durft te geven
Over jouw gedachten in het leven
Maar samen de emoties te beleven
Over wat het leven ons wil geven


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vergeten en vergeven’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.