Deugd en ondeugd

Roel van Ekeris

Het ondeugende karakter
Haar speelse eenakter
De nar die verward
Zij, die met de glimlach spart

Zij speelt z’n spel voorzichtig
Is soms een beetje schichtig
Gelooft in de deugd
Iemand die zich op iedere glimlach verheugd

Standvastig is ze zelden
Menigeen die haar ondeugd al voorspelde
In haar hart is zij best wel braaf
Totdat ze zelf wordt uitgedaagd

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Deugd en ondeugd’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.