INLOGGEN
«»

Schijnbare tegenstrijdigheid

Schijnbare tegenstrijdigheid


Zolang al vrijheid.
Reden tot blijheid,
Of tegenstrijdigheid?

Rijk en arm
Koud of warm
Geven of ontvangen
Tevreden of verlangen
Meer of minder
Hier of ginder
Vrijwillig of gesleurd
Blank of gekleurd
Klein en groot
Levend of dood
Open of dicht
Blind of zicht

Blijf tevreden
Tevreden in het heden
In heden en in de toekomst
Voor een toekomst in geluk
In geluk en vrede
Vrede voor de wereld
De wereld van nu
Voor nu en dan
Dan gaan we leven
Leven met elkaar
Elkaar respecterend
Met respect voor het leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Beleven we nog echt de vrijheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schijnbare tegenstrijdigheid’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.