Wat is vrijheid?

Door: L

Wat is het beeld van vrij zijn?
Is het een vogel in zijn vlucht,
met de geur van lente in de lucht,
en aan de hemel een prachtige zonneschijn,
in de warmte met een frisse zucht?

Is het en vogel die rondvliegt op volle snelheid,
zorgeloos over wat gaat komen,
vliegend rondom bloemen struiken en bomen?
Is dat dan de ultieme vrijheid,
het tafereel waar we allen van dromen?

Of is het geen werkelijkheid?
Met alle rampen en oorlogen die zich ontaarden,
milieuvervuiling, ontbossing en opwarming van de aarde,
en dat allemaal tot ieders grote spijt.
Maar wat is na dit alles van vrijheid nog de waarde?

Bestaat er over vrijheid een conclusie?
Dus wat is vrijheid vragen wij,
of is vrijheid een illusie?
Want zijn we niet allemaal een beetje vogelvrij?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

L (Actief sinds: 19-01-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat is vrijheid?’ van L zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.