Vriendschap door dik en dun

Dakoyria

Als een soort kloeke moeder staat zij breeduit
om me heen Haar stevige armen volgen,
teder gekuste wangen, uitleg geven hoefde
niet meteen

Woordloos begrijpen, troost die zij vrijwel direct
biedt... Zonder loze woorden bij mijn peilloos
verdriet Pas dán vallen de tranen die ik ervoor
niet uiten kon...

Dát houdt nu ware vriendschap in, die járen
geleden al begon

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vriendschap door dik en dun’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.