INLOGGEN
«»

Op zoek naar een vriend

Goedendag meneer,
Wat kan ik u voor u betekenen
Ik wil graag een vriend
Iemand waar ik op kan rekenen

Allereerst, wilt u voor de spiegel staan
De vraag ligt voor: moet deze vriend op u lijken
Of zoekt u een tegenpolig personage

Mag hij meerdere rafelrandjes bezitten
Een rugzak met weekmakers
Losse dwarsnaden of bekrompen meningen

Wellicht zoekt u een meer plooibaar persoon
Veelkleurig, elastisch van karakter
Dan lopen uw levenslijnen eerder synchroon

Maar ook diepgang is van belang zult u ontdekken
Wilt u wollig converseren of heeft u geen bezwaar
Tegen filosofische en langdradige gesprekken

Houdt u ervan een ander tegen de haren in te strijken
Anderen voor het lapje te houden
Of is uw gewoonte omgangspatronen te herijken

De vraag is ook, lacht u graag, bent u humorvol
Draagt u tijdens carnaval een tweepersoonstrui
Maakt u zich wel eens schuldig aan onderbroekenlol

Ik zet u in mijn databestand
Het algoritme zal een uitkomst geven
We hopen allemaal op een waterproof resultaat
Een goede vriend voor het leven


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Op zoek naar een vriend’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.