INLOGGEN
«»

Definitief uiteen

Ik was je niet zozeer vergeten, meer, je was
simpelweg wat op de achtergrond geraakt
Opeens was daar het intuitief voelen, weten:
Ik zal haar toch maar eens bellen.....

Wat zij me toen zei had ik absoluut niet kunnen
veronderstellen: binnen tien dagen is zij
verhuisd, compleet uit beeld! Zij gaat naar haar

geboortegrond Zo vele kilometers hier vandaan...
We voeren nog kort een gesprek over dingen
die er volstrekt niet toe doen Het gesprek wordt
afgebroken, het voelt naar, de wijze waarop

Zinnen, voorvallen, zij tuimelen de rest van de
dag door mijn hoofd
's Avonds bel ik haar op en bedank haar in alle
mogelijke toonaarden, waarin zij zich wel zo

menselijk heeft betoond Alle kleine irritaties,
woordenwisselingen zij doen er niet meer toe
"Alle goeds voor de toekomst" en zo gaan wij
dan definitief uiteen

We zullen elkaar hoogstwaarschijnlij nooit meer
treffen, gezien ook onze leeftijd Dat pijnlijke
besef is er vrijwel meteen.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Definitief uiteen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.