INLOGGEN
«»

Niet voor de ander

Met kinderen is het anders
die moet je kansen geven

om te oefenen, ook ouders
sub's, stagiairs en natuurlijk

de mensen die verliefd zijn
of anderszins bevooroordeeld

Verder zijn de talenten verdeeld
en heeft iedereen diploma's

voor wat hij kan, nou ja
niet voor vriendschap

die krijg je, of niet
en voor zolang ze duurt

zolang je beiden eerlijk bent
over wat je voelt en nodig hebt

zolang je niet voor de ander denkt
bang om die tot last te zijn

in haar eigen leven, hoe lief ze ook is
om voor mij haar eigen behoeften

op te willen schorten, net zoals ik
zou doen voor haar, als

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Zonder reserve' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niet voor de ander’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.