INLOGGEN
«»

TCHANG EN SNEEUWMAN

Een Chinese jongeman
gaat met een vliegtuig naar Nepal
het stort neer in Tibets bergen
hij alleen blijft in leven
maar is overgeleverd
aan bevriezen of hongerdood

't monster van de Himalaya
Yeti of Migoe genaamd
geeft hem rust in een grot
brengt bergkruid en diertjes
als heilzame voeding
vlucht plotseling voor mensen
vindt met zijn vondeling
een ander woonhol
waar het verzwakte mensenwrak
lam liggend wacht
op een eenzaam einde

de noodkreten van de zieke
waaien naar het verre Westen
bereiken Frankrijk
om vriend Kuifjes dromen
voelen en denken te treffen

de kloeke Europeaan
reist moeizaam en volhardend
gedreven door hartzeer
vindt de ongelukkige

de dankbare geredde
vertelt over de toewijding
en zorgzame aandacht
van die gevreesde griezel
dierlijk of menselijk wezen?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Terwijl Kuifje in Savoie op vakantie is, krijgt hij een visioen van zijn vriend Tchang, die om hulp roept, liggend in besneeuwde bergen. Uit een krantenbericht blijkt dat deze Tchang verongelukt is met een vliegtuig, op weg naar Nepal. Kuifje gelooft in zijn visioen, gaat op reis en vindt zijn vriend. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘TCHANG EN SNEEUWMAN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.