INLOGGEN
«»

Mijn vriend

Mijn vriend.

Weet jij wel of vriendschap nog echt kan bestaan.
Of heb je het daarvoor te druk.
Je rent steeds vooruit en je kijkt niet op zij.
Op zoek naar een beetje geluk.
Weet jij wel hoelang een hart nog kan slaan.
Al is het van binnen ook stuk.
Waar ligt het geheim van geluk en van hoop.
Het geheim van de liefde en geloof.

Weet jij wel of liefde nog echt kan bestaan.
Of heb je daarin geen geloof.
De buurman hiernaast zien wij niet meer staan.
We gaan er omheen met een boog.
Twee straten van hier ligt een man op zijn bed.
En we weten niet van zijn bestaan.
Waar ligt het geheim van geluk en van hoop.
Het geheim van de liefde en geloof.

We hebben zo weinig begrip voor elkaar.
En zijn dan heel vaak blind of doof.
De splinter van hem is zo dik als een boom.
En mijn balk die is heus niet zo groot.
Weet jij wel of bidden en smeken nog baat.
En of jij wel ooit wordt verhoord.
Waar ligt het geheim van geluk en van hoop.
Het geheim van de liefde en geloof.

Weet jij wel of er een hiernamaals bestaat.
Of is het alleen maar een spel.
Is de preek van de pastor een loze gepraat.
En bestaat er voor jou ook geen hel.
Is het leven voor jou dan alleen maar een zucht.
Of komt er nog iets achteraan.
Waar ligt het geheim van geluk en van hoop.
Het geheim van de liefde en geloof.

Weet jij wel dat echte geluk kan bestaan.
Of heb jij daar nooit van gehoord.
Wat meer gaan vertrouwen en geven voortaan.
Of ken jij alleen maar dat woord.
Geloof hoop en liefde het zijn deze drie.
De bouwsteen voor onze geluk.
Waar ligt het geheim wie weet waar jij het vind.
Maar misschien weet ik een antwoord.
Geloven als een kind.

B.v.d.Z.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Bé van der Zwaag
Actief sinds: 04-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn vriend’ van Bé van der Zwaag zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.