INLOGGEN
«»

Onverwachte hulp

Van narigheid zou ik het liefste in de gordijnen
klimmen, wel zo onzegbaar moe...
Een warm, zacht bed is een goed item, griep
sloeg genadeloos toe

Voor de zoveelste keer in korte tijd ziek.....
Me eventjes heel klein voelend ben ik tóch
aan het bedenken: Hoe moet het met de
boodschappen straks gaan? Ik moet ook
dringend flappen tappen

Als een geschenk uit de hemel meldt zich
een schat van een lieve buurvrouw, met kip
en fruit in de aanslag Tenminste: als ik wóu?
Precies als ik het even niet meer zie zitten,
word ik zomaar uit het niets dan geholpen

Slechts één vrouw met een portie daadkracht,
als anderen het laten afweten...
Haar graag opnieuw mijn vriendschap geschonken.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onverwachte hulp’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.