INLOGGEN
«»

Vriendschap zolang die duurt

Vriendschappen duren zolang zij mógen
Eens met een vriendin naar een fijn meer
getogen
Zonnen en zwemmen hebben wij gedaan
Met een dappere plons koud water ingegaan

Eerst ons vergewist of de Blauwalg ronddreef
Die veroorzaakt gezondheidsklachten, want
is giftig Meestentijds was het oké waardoor
je graag bleef

Wat zonnen aan de waterkant, een heerlijk
ijsje bij de hand
Zelf meegebrachte limonade.....
Wie deed ons wat en verder met glazige blik
zomaar wat staren

Deze -zoveelste- vriendschap ging
uiteindelijk min of meer verloren
Wij konden elkaar niet meer bekoren
Zonder rancune uiteen gegaan,
de vriendschap heeft een aantal jaren wel
bestaan.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vriendschap zolang die duurt’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.