Dertien

Willem Bernardus Tijssen

'Dertien' in een dozijn.
Zo wil ik dat mijn meisje zal zijn.
Voor het twaalftal is zij te veel.
Maar zij is meer dan één uit het geheel.
'Dertien' is voor mij heel bijzonder.
Zij is het buitenbeentje dat ik zo bewonder.

Als het zomerblauw spuit uit de sluizen,
hoor je mijn boot over de golven ruizen.
Op mijn boot gaat 'Dertien' niet loos.
Zij vaart met mij mee als lichtmatroos.
Het dozijn zal mij voor gek verklaren.
Maar 'Dertien' zal mij loodsen door
alle gevaren.

Als de zomerzon het zilverblauw van de
zee reflecteert, worden werkelijkheden
per dozijn uit het water gefiltreerd.
Op mijn boot is het alle handen aan dek.
Zonder 'Dertien' is er slechts die
lege plek. Het dozijn gaat niet bij mij
aan boord. Maar het is mij voldoende als
de stem van 'Dertien' wordt gehoord.

Als de toekomst mij een dozijn maal wordt
voorspeld, wil ik dat die mij over 'Dertien'
wordt verteld. Voor twaalf maal lijkt dat
misschien één te veel. Maar 'Dertien' maalt
mij meer dan het geheel. Op mij boot is mij niets
te moede. het lot bepaald zichzelf met 'Dertien'
onder mijn hoede.

Dertien in een dozijn.
Zo wil ik dat mijn meisje zal zijn.
Voor het twaalftal is zij te veel.
Maar 'Dertien' maakt mij meer gelukkig
dan het geheel. "Dertien' is voor mij
heel bijzonder. Ik tel voorbij twaalf om
te weten waarom ik 'Dertien' bewonder.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dertien’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.