INLOGGEN
«»

Vriendschap



Vriendschap onder de mensen
is een iets dat wij ons allen wensen.
Doch ware vriendschap is een illusie
de mens maakt te gemakkelijk ruzie.

Daardoor zal het wel nooit bestaan,
dat de gehele mensheid
als vrienden door het leven zullen gaan.
Steeds weer overwint de haat en nijd.

Toch waren de mogelijkheden hiertoe geschapen
de hersenen waren hiervoor ons wapen.
Doch die gebruikt men steeds verkeerd,
dus worden zij hiertoe niet gemotiveerd.

Steeds weer wint het wantrouwen
het van ons kleine beetje vertrouwen.
Door jaloezie en zucht naar macht
wordt elke vorm van vriendschap vaak ontkracht.

Wanneer wij ons ooit eens op het pad zouden begeven,
om aan vriendschap gezamenlijk voorkeur te geven;
zodat wij elkander zouden leren te accepteren op die lange reis;
dan zou de wereld echt veranderen in een paradijs.
D de J.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vriendschap’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.