INLOGGEN
«»

Mijn beste vriend

Samen kind zijn
spelen in het dorp
op zoek naar avontuur, heel fijn
wonend op een steenworp

in 't kinderspel zich nooit verveeld
opgegroeid in dezelfde school
ouder wordend, meningen gedeeld
op zoek naar een levensweg, leerde ik over kool

mijn vriend zocht het in de sociale wetenschap
de zaterdagavond gingen we samen met de fiets
we danste, lachte, dronken bier en vertelde een grap
uiteindelijk leidde die vriendschap tot niets.

Hij werd rijk, ik werd ziek en arm
een vrouw en kinderen waren nu zijn zorg
uit noodzaak verkocht ik mijn farm
ik had helemaal geen borg.

Vandaag verwijt hij mij dat ik niets meer doe
en hij elke dag naar kantoor gaat werken
wanneer je rijk wil worden heb je vlijt nodig en hoe
armen, zoeken troost in organisaties en kerken

7 januari 2016

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Tony Verbeeck
Actief sinds: 16-01-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn beste vriend’ van Tony Verbeeck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.