Voor de maan

Elke

 als de maan weerkaatst op mijn gezicht
 en ik mijn woorden tot haar richt
 dan schrijf ik in een mooi gedicht
 omdat ik van haar hou

 Voor de maan:

 als de kat van huis is weggegaan
 en je vindt geen reden voor't bestaan
 dan zal ik altijd naast je staan
 omdat ik van je hou

 als je leven wel een puinhoop lijkt
 en een leugen toch de waarheid blijkt
 dan zorg ik dat het onweer wijkt
 omdat ik van je hou

 als je licht weer even verdwijnt
 en het lijkt alsof het nooit verschijnt
 dan maak ik aan je pijn een eind
 omdat ik van je hou

 als het tijd is dat je ondergaat
 en je licht niet aan de hemel staat
 dan weet ik dat je meegaat
 omdat ik van jou hou

 De maan zal ons hullen in haar licht
 en terwijl ik mijn woorden tot je richt
 hier en nu in dit gedicht
 omdat jij van haar houdt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elke (Actief sinds: 06-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Ik denk dat 'de maan' voor iedereen een andere betekenis heeft.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voor de maan’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.