INLOGGEN
«»

Dan krijgt drift de overhand

 ze zogen lucht
 en zongen woorden
 dansten met de handen vast
 traditioneel op de akkoorden

 spraken met een licht accent
 ze waren niet verwend
 bewogen stijfjes met elkaar
 dansen deed je toch als paar

 totdat drank
 de handen losten
 de voeten minder klosten
 en de lach meer vrijheid gaf

 in het fluisteren tegen oren
 werden scharreltjes geboren
 voor een middag op het land
 even springen uit de band

 dan krijgt drift de overhand
 blikt gevaar uit rode koppen
 het feest loopt op zijn eind
 als ze buiten staan te knokken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dan krijgt drift de overhand’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.