INLOGGEN
«»

Oorjes kijken je met ogen aan

 ze galopperen
 springen gaten in de lucht
 verbaasd en opgetogen
 klap ik voor deze klucht

 zie hoe een vogel vlucht
 wordt opgejaagd door dampend
 bruin dat nu de sporen krijgt
 en hinnikend het rit aanneemt

 ik kijk het hoefgetrappel na
 schoften deinen staarten slaan
 de trotse nekken met de manen
 oortjes kijken je met ogen aan

 de groene heuvel met het stukje land
 waarop de paarden grazen
 ze horen bij mijn jeugd aan die
 herinnering heb ik mijn hart verpand

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oorjes kijken je met ogen aan’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.