INLOGGEN
«»

Onder de kersenboom

Samen op het bankje
onder de kersenboom
de aflopende dag langzaam

de nacht in laten zakken
Weer een avond samen
onder de kersenboom

Denk niet romantisch
aan de fonkeling in een glas
het vlammetje van een kaars

in de schemering
intiem samen
onder de kersenboom

Dat zou surrogaat zijn
en ons geen ruimte laten
te voelen wie we vandaag zijn

geweest, af te tasten
wat we werkelijk willen
Het hangt in de lucht

die we ademen
die we ruiken
hier, op het bankje

onder de kersenboom

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel "Nieuw Verleden" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onder de kersenboom’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.