Vrede en harmonie

Gertjan van der Kraan

Vrede en harmonie

Ieder mens wil graag in vrede en harmonie leven
Toch kunnen of willen wij het elkaar niet geven
Omdat we in meer of mindere mate zijn belust
Op eigen welvaart en ons dit niet zijn bewust
Niemand leeft graag in angst of in verdriet
Waarom gunnen we dat ook de naaste niet
Bij regeringen is ook geen geheim geborgen
Terwijl zij juist voor stabiliteit moeten zorgen
De bevolking strijdt, roept en demonstreert
Door de eeuwen heen heeft niemand geleerd
Om de hand in de eigen boezem te steken
Want we blijven richting de ander preken
Hoe het naar hun mening echt anders moet
Omdat de meerderheid het echt verkeerd doet
Raar eigenlijk dat weinigen de 10 geboden kent
Want als iets ons een duidelijk signaal zendt
Hoe we met elkaar in vrede moeten leven
Door liefde, aandacht en respect te geven
Is het de wet van de Schepper van de aarde
Voor Hem heeft de mens en natuur grote waarde
Zonder onderscheid in ras, kleur of een vorm
Voor Hem geldt wel een duidelijke norm
En daarom is Hij de mens tegemoet gekomen
Hij Zond Jezus om onder ons mensen te wonen
Je kunt het hele verhaal in de Bijbel lezen
Hierin wordt ons voorgehouden en gewezen
Wat Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren is
Want voor werkelijk vrede is het een gemis
De inhoud van de bijbel niet te lezen of te kennen
En het is misschien best wel even wennen
Maar als ieder mens de inhoud aanneemt en belijdt
Dan zal het werkelijk vrede zijn; wereldwijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrede en harmonie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.