Het gevoel van

Gertjan van der Kraan

Het gevoel van

Heerlijk gevoel van rust
Of de zon je huid kust
Waarom kan dit gevoel
Niet worden gegeven
In het moeilijke leven
Van een heleboel
Mensen op deze aarde
Die dan ook de waarde
Inzien en waarderen
Van het rustig recreëren
In de eigen tuin
Het beleven van rust
Zijn we ons nog bewust
Van de rijke zegen
Die we verkregen
Door hier te leven
Of is het een gegeven
Wat we al gewend zijn
Leven zonder angst en pijn
Door oorlog of terrorisme
Wat voelt als egoïsme
Zijn we nog wel bereid
Te denken aan de strijd
Van onschuldige mensen
Die zo graag vrede wensen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het gevoel van’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.