INLOGGEN
«»

Ons emotionele gevoel

Ons emotionele gevoel

Vrede wordt pas echt bereikt
Door respect én verdraagzaamheid
Maar de diepere werkelijkheid
Is de persoonlijke strijd
Omdat onze eigen waardigheid
Kan zorgen voor het trieste feit
Dat respect en verdraagzaamheid
Op de achtergrond gaan raken.
En daarom moeten we waken
Voor het stellen van eigen kader
En komen we elkaar juist niet nader
In ons wederzijds respect
En blijft de verdraagzaamheid bedekt
Waardoor we in ons gesprek koel
Uiting geven aan ons emotioneel gevoel.
Echte vrede wordt pas bereikt
Als ons eigen IK regelmatig wijkt.
Om de ander gelegenheid te geven
Hoe men staat of denkt over het leven.
Dit zal ons leven echt verrijken
En zullen drempels eerder wijken
Op weg naar vrede in ons leven
Wat we willen beleven of geven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Hoe beleven we vrede en/of dragen dit uit Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ons emotionele gevoel’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.