Corona virus

Nolofanilo

Corona - virus..

Een verzoek, hou vol,
nieuws dat slaat regelmatig op hol.

Het blijkt nodig, we tonen niet steeds onze goede wil,
voor nog even in de maand april.

Mocht het dan toch langer duren dan gepland,
wees ook dàn een vent.

Wij met z'n allen op dit kleine stukje aarde,
kunnen als we willen er gehoor aan geven om voor onbepaalde tijd toch geduld te aanvaarden.

Zoals elke morgen kleed ik me aan alsof ik naar m'n werk ga,
ik neem de home-trainer en fiets zogenaamd de route en een beetje extra.

Zo kan ik thuis aan de arbeid beginnen, vrij van angst, zet ik me in voor de baas,
die verlangt van mij dat ik de uren besteed waarvoor ik word betaald,
zonder geblaas.

Ik kan hem geen ongelijk geven,
zo helpt hij me ook om mijn zinnen te zetten voor toch nog een goed leven.

Met gezond verstand kom ik deze crisis te boven,
ik hou vol, door me met van alles uit te sloven.


~

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nolofanilo (Actief sinds: 25-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Corona virus’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.