INLOGGEN
«»

Een rótbui?

Na tamelijk lange tijd kwam ik weer eens binnen
en heb hen heel blij begroet
Alleen zíj keek als een donderwolk, nauwelijks
een 'hallo' zoals zij dat vaker wel doet

Vrijwel meteen betrok ik dit op mezelf Ik wilde
heus geen spelbreker zijn… Mijn zorgen hield ik
bezorgd maar binnen, dat scheelde veel aan verder
venijn

Láchen moest ik wel om een grappige woordspeling
Ik had het nu helemaal gedaan.....
Zij keek vijandig en wenste me nu dan de deur uit
Beleefd bleven we wel Gelukkig vond ik onuit-

gesproken medestanders Gegniffeld werd er achter
de hand
Men vroeg daarna: "Heb je soms een rotbui?
Ben je naast je bed beland?"

Ik doe verder alsof ik gek ben, speel een gezellig
potje mee Ik houd me op de vlakte, maar leuk is het
niet Laten beteien is denk ik het beste idee.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een rótbui?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.