Keuze vrijheid

Gertjan van der Kraan

Keuze vrijheid

Leven we in vrede, harmonie en vrijheid
Of onder vervolging, oorlog en terrorisme
Zijn we als mensheid, in vrede, ook bereid
Te leven met respect of blijft het egoïsme
Omdat we steeds maar weer blijven zoeken
Naar een manier in ons persoonlijk leven
Om toch steeds maar winst te boeken
Voor wat we niet aan de naaste geven,
En leven we niet echt in vrede en vrijheid
Vergeten we zelfs oorlog en het terrorisme
Hoe kijken we hier tegenaan in deze tijd
Of zijn we al blind voor eigen egoïsme?
Hopelijk staan we anders in het leven
Beleven we de vrede als een groot goed
Om die vrede in vrijheid door te geven
Een keuze vrijheid die de vrede voedt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

M.b.t. vier en vijf mei herdenkingen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Keuze vrijheid’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.