Nu...

Red

Nu is het voorbij en is er vrijheid,
Nu hebben wij nog wel problemen maar is er wel gelijkheid.
Nu is er wel kracht, maar niet vooral door het leger.
Nu gebruiken we treinen nog wel, maar zijn de barakken veel leger.
Nu is er wel een verband tussen landen, maar dat is puur voor rechten en economie.
Nu vechten wij in debatten met woorden,
wapen gebruiken wij nie, zo veel meer.
Maar hier verslaan wij de ene terroristisch organisatie,
en daar is de andere al weer.
Wij proberen te vechten voor rechten,
maar er zijn groeperingen die dat maar blijven verpesten.
En ondertussen is binnen het land eindelijk vrijheid van mening en geloof
maar zou het Peter of Ahmed zijn, die de winkel heeft berooft.
En wij handelen niet naar vooroordelen hebben wij elkaar belooft.
Maar als je het beoordelen luisteren wij onbewust naar de een beter en zijn voor de andere doof.
En tussen de verschillende kastelen blijft die gracht, die kloof.

Maar probeer eens iets nieuws, en die brug nou eens zakken.
Probeer vrede te sluiten en gelijk die kans pakken,
om bevriend te raken.

Maar naar iemand individueel kijken blijft met enige moeilijkheid, maar wij blijven proberen en streven naar ultiem gelijkheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Red (Actief sinds: 18-04-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nu...’ van Red zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.