Waar de doden spreken

Willem Bernardus Tijssen

De wapens zwijgen
waar de doden spreken
tegen rivaliteit.

Niets kan met vuurkracht
iets nieuws openbreken bij
destructief beleid.

Als de doden niet
meer zwijgend stil berusten
beëindigt de strijd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waar de doden spreken’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.