INLOGGEN
«»

Beleef en geniet

Beleef en geniet

Ik zie je nog als een kleine jongen
Je rende de zuurstof uit je longen
Om je drukke leven aan te vangen
Met twee blozende rode wangen
En nu ben je al weer veertig jaar
Ben je, als het goed is, nu klaar
Om de tweede helft aan te vangen
Met soms twee behaarde wangen
Je hebt nu je eigen mooie gezin
En daar sta je moedig midden in
Om hen in ondeugd voor te gaan
En eerlijk in het leven te staan
Maar ook aan je naaste te denken
Waar mogelijk hulp te schenken

Ook al zal deze dag niet anders zijn
Al doet ouder worden soms iets pijn
Maar het is een dankbaar gegeven
Een jaar toegevoegd aan je leven
Geniet vandaag en vier gerust je feest
Vertrouw en geloof terwijl je dit leest
We staan wat ouder toch aan je zij
Je liefde voor ons maakt ons echt blij
We reiken je nu feestelijk de hand
Want de onderlinge vertrouwensband
Is al die jaren steeds aanwezig geweest
Maar nu is het toch echt tijd voor je feest
Geniet met je vrouw en de kinderen
40 jaar zal dat feestje niet verhinderen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

40e verjaardag zoon Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Beleef en geniet’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.