INLOGGEN
«»

lentebloesem - van harte

terwijl opa nog nagenieten kan
van het avondje bingewatchen
met popcorn en zure dropjes
naar die gekke meneertje boon
rijd jij nu op een nieuwe fiets
in jouw steeds grotere wereld
dansen wij vandaag feestelijk
door de regenbogen lintjesregen
van de elf kleurrijke ballonnen
die wij vandaag voor jou oplaten

wij zingen en glimmen vol trots
als jij de kaarsjes uitblazen gaat
die vandaag voor jou branden
de taartjes en cakejes smullend
dromen wij van jouw toekomst
de vele dagen weken en jaren
die jou vreugde brengen mogen
vol van de talloze herinneringen
waarin wij jou genieten mogen
in dat wat jij ons bent en brengt

wij wensen onze coolste meid
die zoveel harten veroveren kan
een fantastische 11de verjaardag
met de vrienden en vriendinnen
die jij hebt of jou verzinnen kunt
droom van de tijd die komen zal
dat een jou veroverende prins
jou warm bij hem welkom heet
met een alles verwarmende kus
omdat jij hem de mooiste bent

lieve benthe
wij wensen jou alle geluk en liefde
net zoveel en welgemeend als die
welke jij elke dag weer ons strooit
als blaadjes van roze lentebloesem

van harte


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagsverdicht voor de 11de verjaardag van Benthe de Paauw | 22 april 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘lentebloesem - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.