puberjong

Door: Peter Paul Doodkorte

als ik het gokken moest
had ik het niet geraden
dat je twaalf bent nu
ik schatte zeker toch
jou al 144 maanden oud
geen tiener dus van elf
maar een puberjongen

ooit zal jou de dag komen
dat jij blij en opgetogen
je eigen voordeur opent
dat jij glimlachen kunt
naar je eigen spiegelbeeld
dat jou een welkom groet

onderweg naar dat moment
is deze jaardag een mijlpaal
die jou het begin markeert
van grote veranderingen
die naast leuk en uitdagend
ook vreemd en lastig zijn

een nieuwe school wacht jou
nieuwe leraren en vrienden
het recht meer te zeggen
wat je wel wilt en wat niet
al zal dat altijd minder zijn
dan jij het graag hebben wil

maar neem de tijd vooral
nu jouw jeugd te genieten
groot en dan volwassen zijn
kun je later lang genoeg
dus geniet met volle teugen
zoals wij dat van jou doen

van harte


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Voor de 12de jaardag van Julian de Paauw | 3 juni 2020

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘puberjong’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.