INLOGGEN
«»

Mijn kleinzoon is gauw jarig

Mijn oudste kleinzoon is gauw alweer jarig;
hij wordt alweer negentien jaar...
Heel erg lang zie ik hem al niet, het hele
gezin is met mij klaar

Onlangs zag ik dan hem, na ettelijke jaren,
met een zwarte herenfiets...
Ik maakt me al zorgen: "Was er soms dan
iets?"

Op werd er nu gekeken en pas tóen dat ik
hém dan zag
Niets meer dan een "Neehoor, mij gaat het
goed" Niet eens zoiets als een groet

Wat ik dan vóelde, ik kan het niet goed
benoemen, vervreemding denk ik
Hoe toch heb ik hem ooit kunnen knuffelen,
zoenen?

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn kleinzoon is gauw jarig’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.