INLOGGEN
«»

pubernootje - van harte

ten prooi aan gevoelens
van groot willen zijn
terwijl je af en toe toch ook
je duim nog stiekem zuigt

al kan de wereld je verwarren
toch draag je liefst toch
met de ogen nu opgemaakt
een sexy strakke spijkerbroek

de basisschool verruil je nu
voor een nieuwe studietijd
waarvan het rooster wisselt
en de boeken gekaft moeten

je krijgt de eerste puistjes
op plekken waar jij ze niet wilt
je bent zomaar sneller boos
omdat niemand jou toch snapt

wereldwijd ben jij verbonden
als je app swiped of snapchat
of je loopt voortdurend te bellen
met de vrienden en vriendinnen

als straks de disco lokken gaat
zijn spannend en ongemakkelijk
de klasgenootjes en vriendjes
die net als jij zoekend zijn

een meisje van 12 ben je
met de looks van een 15-jarige
een lijf ook en een lijntje
dat ieders aandacht vraagt

niettemin lief pubernootje
dit zijn de mooie jaren
waarin je door het zoeken
vooral jezelf vinden mag

een sportheld of superster
in films liefst of op foto's
wie je bent zul jij ontdekken
naast ook wat je worden wilt

wat jij ook doet of laten zult
weet dat er altijd mensen zijn
die jou altijd helpen willen
als het soms even lastig is

paps en mams bijvoorbeeld
naast jouw broertjes ook
net als al die andere mensen
voor wie jij van betekenis bent

daarom vieren wij jou vandaag
zoals wij dat deden en blijven doen
alle jaren hiervoor en hierna ook
om wie jij voor ons bent

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagsverdicht ter gelegenheid van de 12de verjaardag van Noa Elisabeth Adriaantje Doodkorte | 17 augustus 2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘pubernootje - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.