negen en dertig

Geert Messelis

voor Emma

lief kind
je vaart nu
door de maalstroom
van het leven


kapitein
die over eieren
moet lopen
en ik, ik kan alleen
een verre misthoorn zijn
en dat ik dit ook
heb meegemaakt
zal een heel schrale
troost wezen
in de mangel
van de dagelijkse zorg


laat ik je een heldere zon toewensen
die schijnt op ieder dek
en een zee die vol is
met dolfijnen
en zachtjes lacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘negen en dertig’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.