Dertigste verjaardag in 2010

Jeannette Bakker-Scheffer

Lieve  ........,


Tussen de twintig en de dertig

Is er heel veel gebeurd in jouw leven.

Samen met ..... mee naar Nederland.

Samen de geboorte van ...... beleven.

Samen jullie toekomst bepalen.

De verhuizing naar Oostenrijk maakte je blij,

Een mooi huis op een schitterende plek

Droeg daar zeker aan bij.

Een milieuvriendelijke moestuin is inmiddels aangelegd.

Je zaait en wiedt dat het een lieve lust is.

Daarbij moet ook worden gezegd,

Dat de beloning bij het oogsten ook  groot is.

Intussen schilder je als een natuurtalent,

Je creativiteit kent geen grenzen

En als goed ingeburgerde immigrant organiseerde je

Een fantastische tentoonstelling  voor alle mensen


Morgen bij het wakker worden

Sluit je je jonge jaren af,

Mag je je bij de dertigers voegen

En dat is echt geen straf.

Na alle inspanningen kan je rustig op dezelfde weg doorgaan,

Daarom vangen wij nu een verjaardagslied aan.


Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag 

en nog heel veel gelukkige en gezonde jaren met ............

gewenst door Fred en Jeannette

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jeannette Bakker-Scheffer (Actief sinds: 10-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dertigste verjaardag in 2010’ van Jeannette Bakker-Scheffer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.