schitterende mooiigheid

Peter Paul Doodkorte

om wat jij mij betekent te schetsen
is het woord prachtig te ingetogen
lief is een veel te mild compliment
voor wat ik jou nu graag zeggen wil

als rode rozen fluistert jouw passie
die zich als pure liefde ademen laat
in jouw nooit eindigende toewijding
voor elk in jouw hart gesloten mens

met ware vriendschap als de sleutel
houden jouw armen mij stevig vast
met de onvoorwaardelijke loyaliteit
die alleen echte liefde verklaren kan

in zonnige zowel als donkere dagen
houd jij mij steeds veilig en gezond
omhels jij mij met zorg en hartstocht
sterker dan de ring van ons verbond

jij bent mij een engel als geen ander
de vleugels ook van al mijn vluchten
die mij overal dragen en vergezellen
in elke tijd van voor- en tegenspoed

stilstaand genietend bij jou jaardag
vier ik dat alles en veel meer nog
jouw altijd bij mij blijvende liefde
die mij het mooiste van jou schenkt

fijne verjaardag lief!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Voor de 69ste jaardag van Adriaantje Doodkorte – Oosterom | 18 mei 2022

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘schitterende mooiigheid’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.