geniet - van harte

Peter Paul Doodkorte

een verjaardag weet je
is geen dag als alle andere
het is een dag om te vieren
wie jij bent en wat jij doet

ofschoon een jaar ouder nu
ik zal nog steeds vertellen
dat je een jongedame bent
met dromen ook en wensen

al dagen soms de kinderen
die ook zelf verder groeien
lastig en uitdagend tegelijk
geregeld de ouder in jou uit

naarmate jaren verstrijken
om al die dingen te doen
die jij altijd al hebt gewild
lijkt het leven soms tekort

het leven is een vindtocht
die herinneringen bouwt
een jou meeslepende reis
langs geluk en tegenslag

geniet dus van wat je hebt
ook al is het niet volmaakt
met de mateloze vreugde
die het jou vergaren deed

dat wens ik jou deze jaardag
lol plezier en de voldoening
van het weten wat je hebt
aan de mensen om jou heen

laat de kaarsen op jouw taart
vrolijk in vlammen flakkerend
bijdragen aan het kleine geluk
van het zien en gezien worden

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Verjaardagswens voor Jacqueline Doodkorte - Ooms t.g.v. haar 43ste jaardag | 23 januari 2022

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘geniet - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.