INLOGGEN
«»

van harte gegeven

oud in jaren jong van geest
zit jij daar als de wijze uil
met ogen sprankelend nog
van het doorleefd ervaren
wat onderweg naar morgen
echt het allerbelangrijkst is

die knipoog of dat belletje
dat briefje of lieve berichtje
dat jou telkens weten laat
dat jij meer nog dan de jaren
gevierd bent om wie jij bent
door de mensen om jou heen

dat alles vieren wij vandaag
verder weg of heel dichtbij
het glas proostend heffend
als een ode aan jouw leven
dat door wat jij deed en doet
dat geeft wat jij geven wil

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagsverdicht | 2 oktober 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘van harte gegeven’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.