van harte vier ik jou

Peter Paul Doodkorte

deze lentedag is de mooiste
omdat zij de verjaardag viert
van mijn eigenste koningin
die mij altijd nog mooier is
dan in mei de vele bloemen
ons kleurrijkst bloeiend zijn

geen diamant in de wereld
is kostbaarder nog dan jij
als het allermooiste cadeau
dat het leven mij vinden laat

ik vier jouw passie en bezieling
in dat wat jij voor anderen doet
jij bent de sleutel voor het slot
dat ons muurvast gesloten lijkt
in de grote en de kleine dingen
die in het leven steeds passeren

in het vinden van antwoorden
is niets en niemand vernuftiger
dan de vrouw moeder en oma
die ik in en met jou vieren mag

ik geniet van de royale loyaliteit
in jouw eindeloze aanwezigheid
voor het kroost en hun koters
voor wie jij er altijd weer bent
voor een schuilende omarming
als het mee of tegenzitten wil

ik vier jou
in al jouw eigen aardigheden
zonder enige twijfel
om wij en wat jij mij bent

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Voor de 68ste jaardag van Adriaantje Oosterom | 18 mei 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘van harte vier ik jou’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.