Vijfenzestig

Peter Paul Doodkorte

65 is een gouden jaar
zeker in het weten
dat eerst met 66 jaar
het echte leven begint
nog niet eens gestart
ben ik dan al bepakt
met ervaring van liefde
de oogst ook daarvan
die rijker maakt dan rijk
met wijsheid van ervaring
die zich verankerd weet
in het opstaan na vallen
over de struikelsteentjes
die het vindpad plaveien
waarop wij groot groeien

ik blijf daarom dat doen
wat ik altijd al graag deed
leven met en voor anderen
die mij dat betekenen laten
wat juist zij mij betekenen
samen met onze kinderen
die het met goud omranden

ik golf met de ene kleinzoon
terwijl ik met de ander game
ik schilder nu kiezelsteentjes
met mijn allerjongste loot
die wij dan verstoppen gaan
heerlijke maaltijden nuttig ik
dankzij mijn lieve pubernoot
terwijl haar jongste nichtje
met popcorn en zure drop
mij avonden bulderen laat
om de grillen en grollen
van meneer boon en zijn beer
heerlijk geniet ik dus het leven
dat mij al zoveel heeft gegeven
terwijl het nog beginnen moet

ik blijf daarom dat doen
wat ik altijd al graag deed
leven met en voor anderen
die mij dat betekenen laten
wat juist zij mij betekenen
samen met onze kinderen
die het met goud omranden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven voor mijn 65ste jaardag | 15 maart 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vijfenzestig’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.