INLOGGEN
«»

leven heeft een soundtrack - van harte

als het leven een soundtrack heeft
dan klinken toegenegenheid en liefde
doorheen hartstocht en drama
klingelt aandacht verfrissend haar bries
door teder betoverende klanken
die onrust en angst trachten te ontmoedigen
dan prikkelen de elan blussende noten
van verdriet en melancholie
vriendelijk maar zelfbewust
de verrukking van optimisme en ontroering

als het leven een soundtrack heeft
fluistert opgetogen de compositie
het serene geruis van blij verlangen
ook wanneer toonkunst ons futloos maakt
verschrikt door het onbehaaglijke
om ons vurig en alert te laten verlangen
naar de energie van geestdrift
die ons op de tonen van verbazing
uitbundig de muziek van leven luisteren doet

als het leven een soundtrack heeft
verjagen nummers van frivole opgetogenheid
de bladmuziek van verwarrende onrust
als chansons op rijm hymnen of canto
over jouw en het leven de lofzang klinken doen
als een klein gedicht dat lyrisch of episch gezongen
ons jaar na jaar weer galmend koren doet
dan vieren wij jou en jouw leven

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagswens Auteursrechten
Op dit gedicht ‘leven heeft een soundtrack - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.