INLOGGEN
«»

vier de reis van leven - van harte

als in de prille ochtend
jouw nieuwe jaar zich meldt
rinkelen in weerom
de voorbije jaren
in deinende stromen
de ankers van herinnering

streelt in veilige haven dobberend
de wind van toekomst
de nog gestreken zeilen
die bollend eens gehesen
de ontdekkingen van leven
gelijk regenbogen slingers vieren

in de golven van die vergankelijkheid
vervluchtigen zo de jaren in de tijd
die het verlangen naar nieuwe verten
naast briesende en beukende stormen
ook in kabbelend geluk bevaren doen

voor de nieuwe reis van twaalf maanden
is gunstige wind de welgemeende wens
naast een roer dat luistert

dat zij over rijk geschilderde wateren
jou daar brengen mogen
waar jouw bestemming jou vervult

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagswens Auteursrechten
Op dit gedicht ‘vier de reis van leven - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.