INLOGGEN
«»

het leven feteert jou - van harte

als opmaat naar jouw jaardag
vieren de sterren feest
miljoenen in getal
straalt hun geflonker
door heel de nacht
over de welgemeende wens
dat deze dag
in de jaren hierna
telkens terugkeren mag
steeds gelukkiger ook
tot eerbewijs voor jouw zijn

een bijzonder mens
verzeild geraakt
in het alledaagse
gewoon ook – en betrokken
bij het bijzondere
zoals jijzelf bent

met dat weten
dat leven een feest is
waarvoor de slingers
al de dagen weer
jijzelf ze moet hangen
oefen je het vrolijk hart
soms uitbundig - dan weer bedeesd
vasthoudend ook en dankbaar
voor de volheid van het geluk
vandaag - en morgen ook
elke dag weer

wees en blijf dus wie jij bent
en koster het gelukkig denken
om prachtig te zijn
hoeft het niet perfect
maak daarvan een gewoonte
blijmoedig
zoals jouw feest
dat wij vandaag vieren

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagswens, 3 oktober 2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het leven feteert jou - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.