INLOGGEN
«»

dansen is vieren - van harte

nooit te jong of te oud
om te dansen ben je
van kabouter plop
tot aan de laatste wals
het leven is een dans

een samba of een rumba
een jive of foxtrot
een tango of een lambada
dansen is leven vieren

de choreografie
individueel of met partner
is ballet of breakdance
vol stijl of volks juist
acrobatisch of rock 'n roll

dans dus je leven
met hart en ziel
alsof het ervan afhangt
het leven en de dood
blootsvoets of geschoeid
op een zijden draad
vol vuur en passie

dans in het universum
de energie in je vrij
het vuur uit je sloffen
ontlaad de spanning
stress verliezend

laadt de vitaliteit
bron de levensenergie
van jouw authentieke zijn
creeer jouw ruimte
laat het stromen
in jouw lijf en hart

dans naar de bron
het heerlijke rustpunt
van onmetelijke weidsheid
het diepst van de oceaan
vindt vervullende stilte
die in jou is
in beweging en niet bewegen

dat jij jouw dans mag dansen
zoals jij hem dansen wilt
blij verdrietig verliefd of boos

dat wat jij wil uiten
geleid door hartstocht
jouw lust en jouw leven
voor kick of aandacht
jou meesleuren mag
uren dagen maanden
in beweging en niet bewegen
naar overal en nergens

voor die dans
zet ik meeslepend
of stil makend juist
de muziek op en aan

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagswens Auteursrechten
Op dit gedicht ‘dansen is vieren - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.