INLOGGEN
«»

twee

vandaag is de dag
dat jij twee jaartjes telt
nieuwe dingen ontvouwen zich
buiten box en ledikant

ik wens jou pret en plezier
met die malle gewoontes
van de oudere mensen
die wat niet mag jou leren

ik wens je een dagboek
dat herinneringen stapelt
van geluk, vreugde en gelach
voor als je later terugkijkt

met een papa en een mama
zo gelukkig als maar kan
in een wereld om jou heen
die telkens groter wordt

ik wens je mensen toe ook
die van je zullen houden
om wie en wat jij bent en wordt
om mens te zijn voor mensen

met een welgemeende high-five
vieren en wensen wij jou
voor alle dagen na vandaag
een stout en moedig leven

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verjaardagswens voor een 2-jarige | Juli 2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘twee’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.