van harte baas

Peter Paul Doodkorte

nu de tien wordt geruild
voor een vrolijker elf
die jou of je wilt of niet
in pubertijden brengen zal
wacht bijna op de basisschool
ook voor jou het laatste jaar

met meer en nieuwe diploma's
dan kikkers en waterrat hebben
ben jij inmiddels bepakt en bezakt
want naast het verkeersdiploma
bezit je nu ook het heus bewijs
van kennis van computers

natuurlijk blijven er dingetjes
die je beter niet zou doen
zoals fan zijn van dat kluppie
dat van eens rotterdams trots
nu in de kuip aan de maas
van jaar tot jaar dobberen blijft

vaker toch verbaas jij iedereen
van grootste vriend tot opa toe
met de gebleken kennis en kunde
van bits en bytes en computers
of de programma’s daarvoor
waarmee oma dan weer spelen mag

van het groter groeien zul je leren
dat het van alles en nog wat brengt
met de altijd al gewilde vrijheid
komen echter ook de mitsen en maren
zoals ook vaker het iets moeten
stilletjes om de hoek kijken zal

je benen worden langer plots
zodat je daar struikelen gaat
waar niemand het verwacht
net zoals het eerste snorrendons
langzaam maar echt heel zeker
onder jouw neus groeien gaat

lieve jongen
zoals jij nu al het baasje bent
dat wij stevig in ons hart sluiten
wensen wij voor het nieuwe jaar
dat jij baas worden mag
in alles wat jij doet en wezen wilt

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven voor de 11de jaardag van Julian de Paauw | 4 juni 2019

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘van harte baas’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.